ایمان

ایمان

سرکار خانم لطفی‌آذر با توجه به بحث ایمان به هدف در سخنان مقام معظم رهبری(دام‌ظلّه‌العالی) به مسئله‌ی ایمان می‌پردازند و ایمان را امری قلبی و وجدانی و طبق روایات، رتبه‌ای فراتر از اسلام معرفی می‌کنند. ایشان با استفاده از بیانات علامه جعفری در شرح نهج‌البلاغه، اثبات می‌کنند که ایمان، به هر چیز تعلق گیرد، تمام سطوح شخصیت آدمی را فرا می‌گیرد و او را از تفرقه و چندگانگی نجات می‌دهد.

ایمان، مجموعه‌ی اعتقاد و عمل همراه با معرفت، و آن رشته‌ای است که جان بنده را به خدا وصل می‌کند. در این بحث، علاوه بر تبیین مفصل حقیقت ایمان، برخی از آثار ایمان نیز بررسی می‌شود؛ از جمله: دوری از گناه، طاعت خدا، صبر در بلا، شکر در نعمت، عمیق‌اندیشی در دین و برنامه‌ریزی صحیح در زندگی. اما نکته‌ی مهم، آن است که شرط ثمردهی ایمان، زدودن پیرایه‌هایی است که تحت تسلط امیال و هوای نفس و اقبال و ادبار دنیا، در جایگاه ایمان یعنی قلب نشسته است.

سرکار خانم لطفی‌آذر، با توجه به روایات، برترین ایمان را ادراک حضور و معیت خداوند در تمام میادین زندگی و قرار گرفتن در معرض ربوبیت‌های جلالی و جمالی او معرفی می‌کنند؛ که چنین ایمان حقیقی، بذرهای وجود انسان را به ثمر می‌نشاند و او را از خودخواهی‌ها و سودجویی‌های شخصی، دور می‌کند و به آرامش و امنیت می‌رساند.

در انتها نیز یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مؤمن یعنی نشاط و شادی بیرونی و حزن درونی تبیین می‌شود و نشانه‌ها و آثار خوف و حزن صادق و نیز علائم و دلایل خوف و حزن کاذب، مورد بررسی قرار می‌گیرد و درباره‌ی عواملی که سبب افسردگی، کسالت و عدم نشاط می‌شود، بحث مبسوطی مطرح می‌گردد.



نظرات کاربران

//